Tuesday 24 July 2012




Vîrsta sufletului.
  Sufletul este acel”motor”care pune în mişcare corpul,carel face să zbenguie de bucurie şi să sară în sus la orice clipă de fericire.
 Vîrsta sufletului nu se referă la numarul vieţilor trăite pe pămînt ci la bogata experienţă adunată în decursul unei vieţi,la maturitatea cu care privim din diversele unghiuri perspectivele vieţii,la înţelepciunea cu care soluţionăm imensele dificultăţi ale vieţii.Sufletul este acel tonifiant care ne îmbălzămează zilele cu bună dispoziţie cînd avem motive de a întîmpina ziua cu un zîmbet,care ne face să simţim fluturi în stomac cînd ne îndrăgostim,care ne face să vibrăm de fericire cînd iubim dar şi cînd sîntem sfîşiaţi de durere în urma unei dezamăgiri,şi cînd simţim că ne aflăm pe marginea unei prăpastei atunci cînd pierdem pe cineva geamăn sufletului nostru.Traversînd această linie “alb-neagră”a vieţii atît în durere şi tristeţe cît şi în bucurie şi împlinire.Această călătorie pe drumul vieţii pe care uneori credem că l-am mai parcurs altădată iar uneori credem că îl percurgem pentru întîia oară,la aceasta se referă vîrsta sufletului fiecaruia dintre noi.
 Există multe cercetări în domeniu care întocmesc diverse teste pentru ajuta la aflarea vîrstei sufletului,unul din acestea este şi testul propus de site-ul libertatea.ro,care ajuta fiecare Eu să se identifice şi să se autodescrie pe sine.


Ce vîrstă are sufletul tău?

1. Ce poţi face cu o ciocolată?
a. O mănânci cu mare poftă;
b. O ascunzi ca să uiţi de ea; 
c. Mici fantezii.

2. Un animal domestic:
a. E un animal de companie; 
b. Îţi acordă mai multă atenţie decât un om;
c. Te face responsabil.

3. O melodie romantică: 
a. Te întristează;
b. Te irită uneori;
c. Te inspiră.

4. Mergi la munte ca să:
a. Te distrezi cu prietenii; 
b. Te odihneşti; 
c. Urci muntele şi să descoperi lucruri noi.

5. Ai vise?
a. Da, simple şi mărunte; 
b. Doar noaptea;
c. Mai degrabă dorinţe, decât vise.

6. Ziua ta de muncă este:
a. Când plină, când plicticoasă;
b. Peste 8 ore; 
c. Oficial, de 8 ore.

Majoritatea a: 15 Faţa ta, uneori forţat serioasă, te dă de gol dacă ai în preajmă un copil. Mulţi spun că nu te-ai maturizat şi că mai ai de învăţat multe lucruri de la viaţă, însă nu e nici o problemă. Mai bine copil, decât bătrân.
Majoritatea b: 70 Care-o fi oare vârsta bătrâneţii şi ce-or înţelege oamenii prin ea? Apatie, lamentări, nemulţumiri şi o sacoşă mare de medicamente în dulap. Ieşi din casă, chiuleşte de la muncă, stai pe o bancă şi uită-te la oameni, la copaci, la tine.
Majoritatea c: 30 Pentru că emani numai viaţă, energie şi optimism în jurul tău, pentru că atunci când îţi este greu reuşeşti să laşi loc de un zâmbet, pentru că ştii să vezi copacii înflorind, sufletul tău nu va îmbătrâni niciodată.

Test preluat de pe Libertatea.ro











No comments:

Post a Comment