Monday 10 September 2012

Si totusi vine toamna...zicea maestrul A.Paunescu

Si totusi vine toamna...zicea maestrul A.Paunescu

    Toamna-anotimpul nostalgiei,in care chiar daca nu sintem singuri ne simtim pusteiti in ale noastre suflete de povara vietii cotidiene.Nota pesimista pe care agale se desprind frunzele de pomi,cu cita lene zorii zilei se ivesc pe la orizont, pe multi ne fac sa ne cinte inimile despre solitudine doar.
Poate e un un pacat a picta belsugul,plinatatea si bogatia acestui timp din an cu asemenea culori pale si sumbre pe cind frumusetea sa a impresionat si a indragostit atitea inimi.Toamna in cultura populara semnifica dupa cum scria I.Druta "bucuriile si veseliile moldovenilor impletite in horele si sirbele nuntilor si cumetriilor."
Pentru unii e un moment al implinirilor si marilor realizari,pentru altii este anotimpul deceptiilor si dezamagirilor,iar pentru cei ca mine desi nu ma incadrez nici intr-una din cele mentionate mai sus,ma face in fiece an la inceput de toamna sa strig cu toata puterea plaminilor si rezistenta rinichilor"ATIT DE SINGUR(a)" cuvintele romanescului cintec. 


4 comments:

  1. Ia si schimba face-ul,ca nu ti se potriveste deloc aceasta haina a "singuratatii",nu te recunosc,ai zis-o.You are so funny my darling!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uneori mai si ploua nu doar soare si timp insorit asai si la mine toamna.

      Delete
  2. Renata da tu si din toamna faci vara,tu singura esti al 5-lea anotimp din an pe cit de vesel pe atit de viu.

    ReplyDelete
  3. Nici chiar asa exargerare,thnx anyway!

    ReplyDelete