Sunday 29 July 2012


People as colours

 Cum pictorul î-şi alege cu cea mai mare grijă paleta de culori pe care le v-a folosi la crearea noii sale capodopere la fel şi Dumnezeu cînd a plăsmuit Omul-creaţia sa cea mai desăvîrşită a folosit simbioza de culori şi nuanţe cînd a zămislit sufletul şi raţiunea.
 Cînd admiri o expoziţie de picturi al unui artist plastician realizezi atmosfera predominantă sau starea de spirit a autorului deducînd după cromatica folosită de acest maestru,la fel există şi oameni pe care î-i trădează fruntea încreţită,părul încărunţit sau privirea abătută.
 Omul a fost creat în armonia culorilor naturii.Persoanele care sînt energigi şi foarte activi au o tendinţă spre culorile vii ca mov,orange,pink sau galben pe cînd cei retraşi şi timizi spre astfel de culori ca cafeniu,albastru sau gri,desigur cînd este vorba despre preferinţele fiecărui individ în parte atunci temperamentul şi caracterul sînt în dezacord total cu tendinţele culorilor.  
 La fel cum pictorul face un amestec de culori luînd o nuanţă de roşu cu galben şi primeşte un verde la fel sînt şi oamenii deşi sînt calzi şi blînzi dar cînd dau de acel"mixture"de  faimă şi putere atunci realizezi cît sînt oamenii de schimbători.






No comments:

Post a Comment